Zoek
Alle categorieën
    Menu Sluiten
    Terug gaan

    Paasbrood met Saffraan

    Paasbrood met Saffraan

    Naast het brede assortiment van brood en gebak heeft uw echte bakker een heel bijzonder product, uniek in bakkend Nederland! Akershoek Uw echte bakker bakt al jaren het goud gele paasbrood met saffraan.

    Volgens oud geheim familie recept dat al van generatie op generatie wordt overgedragen bakken wij paasbroden met een uniek specerij Saffraan. Niemand weet waar het vandaan komt maar dat het thuis hoort in een rij van tradities staat als een paal boven water, iets waar Ouddorp door omringd is. Misschien ligt daar de oorsprong van het bijzondere brood.

    Vroeger werd paasbrood met saffraan huis aan huis gebakken. Speciaal voor de paasdagen en door de saffraan bleef het wekenlang goed. Het was dan ook een traktatie van de eerste orde en dat is het voor velen nog steeds. Tegen de paasdagen wordt het verstuurd naar alle delen van de wereld naar emigranten mét en Ouddorps bloed en een tikketje heimwee!

    Saffraan is de gedroogde stamper van de krokus sativus en geeft een gele kleur en bijzondere smaak aan het royaal gevulde brood. Royaal gevuld met rozijnen maar nog veel belangrijker: royaal gevuld met liefde van de bakker ! Van een “gewoon” 8 ons brood tot de flinke XXL vorm van 2400 gram maar allemaal met liefde gemaakt. De Krokus soort is een inheemse bloem in Zuid Europese landen met name Spanje. Draadje voor draadje wordt daar de stamper verwijdert en gedroogd. Om vervolgens als fijne specerij verwerkt te worden in de streekgerechten, maar dus ook bij uw Echte Bakker in Ouddorp. Mede door de intensieve arbeid behoort Saffraan tot één van de duurste specerijen.

    Het bewijs van deze bijzondere streekspecialiteit ligt in onze winkels!